Miten matkustaa piilolinssien kanssa

Kirjoittanut Rasmus Adeltoft

7.4.2024 18.25
Nainen lentokentällä

Aiotko matkustaa piilolinssien kanssa? Olemme koonneet sinulle kaiken tarpeellisen - käymme läpi erilaisia asioita, jotka on hyvä pitää mielessä ennen matkustamista piilolinssien kanssa.

Ennen lähtöäsi

Varmista, että sinulla on matkasi aikana tarpeeksi piilolinssejä. On parempi ottaa muutama ylimääräinen pari mukaan, jos menetät joitain tai joudut jäämään matkakohteeseesi. Tarkista tämä pari viikkoa ennen lähtöäsi, jotta ehdit tilata lisää piilolinssejä, jos huomaat, ettet ehkä tule toimeen matkan ajan.

Kun olet lähdössä

Hyvä vinkki on pakata piilolinssit käsimatkatavaraan yhdessä lasiesi kanssa. Näin voit nähdä, vaikka menettäisitkin ruumaan menevän matkalaukkusi.

Piilolinssit turvatarkastuksessa

Jotkut ihmettelevät, voivatko he viedä piilolinssejä lentokentän turvatarkastuksen läpi. Vastaus on - voit toki. Ja vaikka piilolinsseissä on pientä määrää nestettä, sinun ei tarvitse laittaa niitä nestepussiin. Voit yksinkertaisesti jättää ne laukkuusi.

Kuivat silmät lennolla

Jos lennät pitkän matkan, voi olla hyvä idea ottaa piilolasit pois ennen koneeseen nousua tai lennon aikana. Syynä tähän on se, että monet ihmiset kokevat silmiensä kuivuvan lennon aikana. Silloin on mukavampi olla silmälasit päässä. Jos haluat mieluummin pitää piilolinssejä, kannattaa ottaa mukaan silmätippoja, jotta voit lisätä silmiisi hieman ylimääräistä kosteutta ja välttää kuivat silmät.

Voinko ostaa piilolinssejä ulkomailla?

Jos piilolinssisi loppuvat matkallasi, älä epätoivo. Voit melkein varmasti ostaa piilolinssejä ulkomailta. Etsi lähin optikko ja ota piilolinssikotelosi mukaan, jotta he näkevät, minkä merkin käytät. On erittäin todennäköistä, että voit ostaa uuden parin oikealla voimakkuudella.

Johtopäätös

Ei ole syytä huoleen matkustaessasi piilolinssien kanssa. Jos noudatat tässä antamiamme vinkkejä, ei mikään voi mennä pieleen.

Lähteet

  1. 10 Tips for Packing Effectively with Contacts
  2. Travelling with Contact Lenses