Piilolinssit ja kuivat silmät

Kirjoittanut Rasmus Adeltoft

27.4.2024 7.12
Kuivat silmät, joissa on piilolinssit

Kuivat silmät voivat usein olla ongelma piilolinssin käyttäjille. Tämä oire, jota kutsutaan piilolinssien aiheuttamaksi kuiviksi silmiksi, tapahtuu, kun silmäpinnan ohut kosteuskerros haihtuu nopeammin kuin tavallisesti piilolinssien läsnäolon vuoksi.

Kuivien silmien aiheuttajat piilolinssin käyttäjillä

Useat tekijät aiheuttavat kuivat silmät niille, jotka käyttävät piilolinssejä. Nämä tekijät sisältävät linssimateriaalin tyypin, linssien istuvuuden ja henkilön kyynelerityksen. Linssit, jotka on valmistettu materiaaleista, jotka eivät päästä paljon happea läpi, voivat lisätä kuivien silmien oireita.

Kuivien silmien oireet

Kuivien silmien oireisiin kuuluvat ärsytys, punoitus, hiekan tunne ja polttava tunne silmissä. Jotkut käyttäjät saattavat myös kokea näön sumentumista ja epämukavuutta linssien käytön aikana.

Kuivien silmien hoitaminen piilolinsseillä

Piilolinssin käyttäjille on useita strategioita kuivien silmien hoitamiseksi. Voit käyttää piilolinssien kanssa hyväksyttyjä kosteuttavia silmätippoja. Jos valitset silikonihydrogeelista valmistetut linssit, jotka antavat enemmän happea sarveiskalvolle, se voi myös vähentää oireita. Lisäksi piilolinssien käyttöajan rajoittaminen ja piilolinssien asianmukainen hoito on välttämätöntä.

Vaihtoehtoiset piilolinssit kuiville silmille

Ne, jotka kärsivät voimakkaasti kuivista silmistä, voivat hyötyä siitä, että vaihtavat kertakäyttöisiin päivälinssiin, koska ne eivät todennäköisesti kerryta sedimenttiä, joka voi ärsyttää silmiä. Jotkut merkit myös erikoistuvat kuiville silmille tarkoitettuihin linsseihin, jotka tarjoavat malleja, jotka säilyttävät enemmän kosteutta.

Jotkut suositeltavimmat piilolinssit kuiville silmille ovat:

On tärkeää konsultoida optikkoa, jos sinulla on jatkuvia oireita kuivista silmistä. He voivat antaa suosituksia, jotka on räätälöity sinun erityistarpeisiisi ja piilolinssien käyttöön.

Lähteet

  1. IOVS, Contact Lens-Associated Dry Eye Disease: Recent Advances Worldwide and in Japan
  2. AOA, Managing the care of patients with contact lens-related dry eye